Smal Pokhara - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Dionne Arendse - WaarBenJij.nu Smal Pokhara - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Dionne Arendse - WaarBenJij.nu

Smal Pokhara

Blijf op de hoogte en volg Dionne

29 April 2013 | Nepal, Kathmandu

Namaste,

Inmiddels weer een paar dagen achter de rug. Het lijkt steeds warmer te worden, vandaag gaf de teller 33 graden aan. Pff iets minder mag wel. Ik heb net gedoucht en plak nu weer van alle kanten.
Zaterdag is hier als zondag voor ons, deze dag zou Janak me meenemen naar een plaatsje. Hij kwam me ophalen samen met een vriend, en onderweg hebben ze nog iemand op gepikt. Dus met zn 4e op de motor en scooter op weg (lees stof happend). Toch altijd leuk zo' n ritje. Op sommige plekken genietend van het uitzicht en op andere plekken verbazend over hoe mensen hier kunnen zijn. Liggen er bijvoorbeeld midden op een drukke weg grote stenen, echt groot, niemand die bedenkt dat dit gevaarlijk is en ze dan even op pakt om ze langs de weg te leggen. Kinderen die plassen op straat, en ook al ligt het overal ik blijf me verbazen over de hoeveelheid afval die op straat en in de rivier ligt. Janak zei dat hij afval na zijn bezoek aan Nederland altijd op dezelfde plek weg gooit, containers of andere voorzieningen zijn er simpel weg niet, maar toch...
Afijn, met zn 4e zijn we naar smal Pokhara gegaan, een onbekende plek voor toeristen met een meer en een mooi uitzicht over rijstvelden. Mensen waren aan het vissen, ook wij hebben tevergeefs een poging gewaagd. Daar een paar uur lekker gezeten met een biertje en toen zijn we naar Patan gereden. Daar hebben we gegeten en gedronken bij Durbar Square, in een restaurant van de neef van Janak. Eind van de middag heeft hij mij weer af gezet en heb ik nog even door de straatjes van Thamel geslenterd een boek gelezen in de zon en lekker gegeten.
Al met al een relaxte dag. Volgende keer neemt Janak me mee naar een tempel in een andere plaats. Dat vind ik altijd mooi om te zien.

Ik heb eindelijk wat foto's toegevoegd. Dan hebben jullie ook een indruk. Ik zal ook wat foto's toevoegen van mijn verblijf deze keer. Ik heb inmiddels mijn 3e kamer. De 1e nacht verbleef ik in een kamer met badkamer voor mezelf, waarom weet ik niet want ik had een kamer met gedeelde badkamer gereserveerd. Mja de volgende dag dus verhuisd naar een andere kamer in het andere gebouw. Toen ik die avond even zat te praten met een van de medewerkers zei hij dat er de volgende dag iemand zou vertrekken en ik kon dan voor hetzelfde geld in die kamer, volgens hem was deze beter. Dus inmiddels ben ik gesetteld op een simpele kamer met een gedeelde badkamer. Ik ben blij met deze kamer want bij de andere vond ik de douche niet echt prettig, deze was nogal vies... dus gelukkig maar.

Liefs Dionne

• 29 April 2013 - 16:26

Henriette Beerens:

Hoi Dionne,

Erg leuk om je verhalen te lezen. Ja het is wel ander dan hier. Vier je morgen ook een beetje Koninginnedag.
    Nou nog veel succes daar

groetjes van uit Kaatsheuvel

• 29 April 2013 - 16:36

Esther:

Lieve Dionne,

Wat leuk om zo te lezen wat je allemaal doet daar. Nu de foto's erbij gevoegd zijn krijgen we meer een beeld hoe het daar is. Geniet nog van je tijd daar!!

Liefss

• 29 April 2013 - 18:21

Ellen:

Wat leuk die foto's Dionne! Kunnen we zien hoe jij het daar hebt!Je ziet vast hele mooie dingen maar ook aangrijpende. Geniet ervan en succes!!

Xx

• 29 April 2013 - 19:15

Mama:

Lekker even een dagje er op uit. Wat een temperatuur 33 graden wij zouden hier al blij zijn met de helft.
    XX

• 29 April 2013 - 19:59

Lia:

Hoi, wat een avonturen weer. Ik zie ineens twee verhalen, heb een paar dagen niet gekeken. Ik hoor net dat er in spanje een pak sneeuw is gevallen, en hier gaat het vannacht weer vriezen. Dus geniet er maar van ook al is het daar warm. groetjes

• 29 April 2013 - 21:42

Jose:

Hoi Lieve Dionne

Wat gezellig een dagje relaxen en zeker met die temperatuur terwijl als je de foto's bekijkt lijkt het toch wel bewolkt.
    Wel leuk om de foto's te bekijken en ik had wel willen zien hoe jullie met z'n vieren op die scooter zaten en dan op die wegen daar hobbel de bobbel.
    Nog veel plezier en tot horens.
    x x En groetjes van Tonny ,Jose en Daimen
    P.S er is trouwens op dit moment een vakantie programma van RTL 4 op de tv waar ze in Nepal zijn en van alles laten zien over het land

• 30 April 2013 - 12:28

Antoine Brok:

Wat heb ik voor jou toch een respect je doet het toch allemaal maar helemaal alleen op reis naar zo'n ver land en dan die dingen die je daar allemaal mee maakt. Dat kind dat bang was dat jij ze ging slagen net als haar moeder, ik kreeg zelf een brok in mijn keel. Nou petje af hoor.
    En dan die foto's zo krijg je als buitenstaander uit Nederland nog een paar indrukken mee hoe het daar is.
    Nou dan is er hier geen armoede hoor.
    Geniet van de komende tijd en we blijven je volgen. Groetjes Antoine en Lisette.

• 01 Mei 2013 - 00:43

Thea:

LEVE DE KONING HOERA HOERA HOERA ja Dionne ik weet niet of jij er ook bij stil gestaan hebt of dat er daar ook aandacht voor geweest is dat de kroonswisseling plaats gevonden heeft maar ja jij bent ver weg en zo te zien op de foto s weer heerlijk aan het genieten.