De reis en eerste dag - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Dionne Arendse - WaarBenJij.nu De reis en eerste dag - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Dionne Arendse - WaarBenJij.nu

De reis en eerste dag

Blijf op de hoogte en volg Dionne

24 April 2013 | Nepal, Kathmandu

Maandag ochtend heb ik de laatste spulletjes in gepakt en stond ik bijna klaar voor vertrek toen Niels op de computer keek en zag dat mijn vlucht naar Frankfurt was geannuleerd. Verbaasd keek ik op internet en zag ik dat de vliegmaatschappij Lufthansa aan het staken was. Ik heb direct contact opgenomen met het reisbureau en zij zijn aan het bellen gegaan. Na een uur kreeg ik de keuze met de trein naar Frankfurt of direct naar het vliegveld om een andere vlucht te halen. Ik heb voor de andere vlucht gekozen via Istanbul. Gelukkig was het opgelost en kon ik als nog op weg naar Nepal.
De reis is goed verlopen, in Doha was het even spannend want toen ik vroeg of mijn bagage aan boord was zagen ze dat het wel in Doha was maar niet aan boord en dit ging ook niet meer lukken. Ik ben natuurlijk flink in discussie gegaan want het duurde nog een uur voor vertrek maar het hielp niet, dus toch maar richting het vliegtuig gelopen. Net voor vertrek werd ik geroepen en zeiden ze dat er nog geprobeerd is om mijn koffer aan boord te krijgen maar ze kon het me niet verzekeren, dat zou ik in Nepal zien. Fijn dat ze dit nog geprobeerd hebben! Toen kon ik aan boord van mijn laatste vlucht, en eindelijk na 20 uur was ik in Nepal. Daar snel mijn visum geregeld en door naar de bagageband. Duimend heb ik staan wachten en gelukkig daar lag mijn koffer op de band.
Een maal buiten stonden Janak en Pushpa al vrolijk zwaaiend op mij te wachten. Wat fijn om hen weer te zien. In de taxi hebben we als van ouds zitten kletsen. Ik voelde me direct thuis, het toeterend verkeer, de geur van afval en uitlaat gassen en de drukte op straat. Ik heb mijn koffers naar het guesthouse gebracht en ben nog even naar het huis gegaan. Janak en Pushpa hadden de grootste lol want ze hadden de kinderen niet verteld dat ik kwam. Ik moest van ze aanbellen en hun gingen om het hoekje staan. Sonam deed open en zei direct Dionne sister. Toch leuk dat sommige kinderen met nog kennen na 3 jaar. De andere kinderen reageerde allemaal verbaasd en sommige een beetje verlegen. Sommige kwamen even naar me toe en vroegen hoe het ging. Ik moet de namen test nog even doen, maar ik weet bijna alle namen nog volgens mij. Ik ben echt blij om iedereen weer te zien en verbaas me over hoe groot sommige kinderen zijn geworden.
Ik heb nog even zitten kletsen en weer lekker dal bath gegeten en toen heeft Janak me naar het guesthouse gebracht. Hier heb ik bijna de klok rond geslapen. Ik werd om 9 uur wakker en ben naar Thamel (het centrum) gelopen om wat geld te pinnen en direct de weg die ik kan lopen te vinden. Ook heerlijk om daar weer te lopen en alle herkenbare dingen te zien. Daarna ben ik naar het huis gelopen met mijn handbagage koffer vol kinderkleding en wat kadootjes. Daar waren ze blij mee.
De rest van de dag heb ik spelletjes gedaan. Eerst met de jongens een spel met een bord waar ik heel slecht in was zodat ze me goed konden uit lachen en zeiden you will learn it. Toen ik zei dat ik ze over 4 weken allemaal zou verslaan zei Ramesh in je dromen, en dat gaat ook niet gebeuren denk ik. Toen ik even wat thee zat te drinken kwamen 3 meiden verlegen naar boven om te vragen of ik met hen spelletjes wilde doen. Dit heb ik heel de middag gedaan. In het enne ben ik nog slechter dan het andere. Op een gegeven moment zei Jyoti dat ze ook rummikub hebben dat zou ik vast wel kennen. Haha nou gelukkig. Ik ben nog even naar een fietsenmaker gelopen om 2 skippy ballen op te laten pompen die gebruikt worden voor de oefeningen voor de gehandicapte kinderen.
Om 5 uur lekker dal bath gegeten en nog even zitten kletsen daarna ben ik naar mn kamer gelopen zodat ik daar was voor het donker is.
Nu zit ik hier op het terras het is nu best fris en heeft vanmiddag wat geregend, vanaf overmorgen geven ze prachtig weer aan.
Vandaag waren de kinderen vrij van school, en waren de gehandicapte kinderen er niet. Morgen moeten de kinderen weer gewoon naar school en zal ik de gehandicapte kinderen ontmoeten. Ook de ouders komen morgen want er komt een dokter langs. Ik ben erg benieuwd ik ben al onder de indruk van de spullen die ze gebruiken.

Ik ga lekker een theetje drinken. Namaste

• 24 April 2013 - 16:44

Henriette Beerens:

Hoi Dionne,

Leuk om je verslag te lezen en fijn dat je, je koffer hebt. Een hel fijne tijd gewenst

• 24 April 2013 - 18:04

Lia Van Ree:

Hallo dionne, fijn dat je er bent en dat alles toch nog goed verlopen is. Je bent gelijk al goed bezig, met je spelletjes. Nog hele fijne weken. Genieten en nog eens genieten. Leuk dat ze je nog kende trouwens, en een leuke verrassing voor de kinderen. Heel veel groetjes en heel veel plezier.

• 24 April 2013 - 18:12

Mama:

Ik sta er niet van te kijken dat alles weer zo vertrouwd is voor je, het zou een tegenvaller zijn als dit niet zo was. Geweldig voor je.
    Je was al happy op weg naar Schiphol dus dat zal nu wel helemaal zo zijn.
    Kus mama

• 24 April 2013 - 19:43

Jose:

Hoi Lieve Dionne

Goed dat alles nog goed is gekomen met je reis.
    En als ik je verslag lees, lees ik door de letters heen hoe blij je weer bent om daar weer te zijn en door dat we van de vorige keer de foto's kennen zie ik je er gewoon rond lopen.
    Geniet van de kinderen en alles wat je nog mee gaat maken.
    En tot het volgende verslag
    x x van Jose

• 24 April 2013 - 21:15

Niels:

Gelukkig is het goed gegaan met je reis en je koffer! Gelukkig is het weer net zo fijn als 3 jaar geleden, ben benieuwd hoe je het met die gehandicapte kinderen vind! Veel plezier schatje

• 24 April 2013 - 23:48

Thea:

Hey Dionne,
    pff wat een reis en wat een geluk en dan dat thuis komen, zo mooi zoals jij dat voelt en wat leuk dat die kinderen je inderdaad nog herkennen dat moet echt een goed gevoel geven en dat zal nu ook nooit meer weggaan.
    xx Thea.

• 25 April 2013 - 11:24

Jolanda:

Fijn dat je er bent met bagage en al.
    Leuk dat de kinderen je niet vergeten waren zeg
    We blijven je volgen

Groetjes van de overkant

• 25 April 2013 - 13:45

An:

Hee meis! Wat spannend zeg met je koffer, ik geloof best dat je daar in discussie bent gegaan hihi.
    Heel veel plezier met de kindjes daar, geniet ervan!
    xxx

• 25 April 2013 - 18:50

Laura:

Hee lieve Dionne,

Zo leuk om dit te lezen! Gelukkig is alles goed gegaan en is het weer net zo leuk als eerst!
    Geniet ervan en ik kijk uit naar je volgende verslag!

xxx Laura <3

• 26 April 2013 - 14:12

Ilse:

Wauw wat heb je alweer veel meegemaakt! Super leuk dat we je weer kunnen volgen!
    Lekker genieten ervan! En goed te horen dat je veilig bent aangekomen!
    Liefs,
    xx Ilse

• 26 April 2013 - 15:13

Willeke Evertse:

Hoi Dionne,

Wat leuk om dit te lezen. Jij gaat vast veel meemaken. Ik ben ook erg benieuwd naar foto's. Ik houd je in de gaten ;-)

Geniet er van!

Willeke

• 26 April 2013 - 18:52

Evelien:

Hi Meis,

Wat een goede start van de reis zeg maar gelukkig is alles nog goed gekomen:D
    Leuk om te lezen dat je zo snel weer wend echt super! Geniet er nog lekker van met de kids!

X Evelien

• 27 April 2013 - 08:46

Marleen:

Hoi dionne,

Super leuk om je verslagje te lezen. Lekker begin van je reis zeg, pfff. Maar goed dat je zo relaxed bleef (zo komt het over in elk geval).
    Ik ben nu al benieuwd wat dal bath is. Kun je misschien een keer maken op het werk?!
    Geniet er nog van!

Groetjes, Marleen