Holi festival
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Dionne
02 Maart 2010 | Nepal, Kathmandu
Om de reden, van het gooien met water, hebben de kinderen 3 dagen voordat het festival daadwerkelijk was vrij gekregen. Ook op die dagen voor Holi zijn mensen al in de stemming en moet je niet op straat gaan lopen als je geen nat pak wil. Vanaf het balkon of dakterras worden voorbijgangers begkogelt, het water wat ze gebruiken is vaak vies, dus dat is niet altijd een pretje.
Donderdag ben ik wel naar Thamel gegaan, maar ik heb een taxi genomen ipv lopend te gaan wat ik altijd doe. In Thamel zit het kantoor van Nilam, hij organiseert verschillende trips en is een vriend van het huis. Dus alle vrijwilligers gaan naar hem toe als ze meer van het land willen zien. Nilam is een super aardige man en hij is zelfs al een paar keer in Nederland geweest. Dus toen ik binnen kwam zei hij; Hallooo Dionna (ja dionne is erg moeilijk voor de Nepalezen) hoe is het? Huh ... in het engels vroeg hij waar ik woon, ik zei Waalwijk. Oooohh Waalwijk, Sprang-capelle, Kaatsheuvel, de Efteling, was zijn antwoord. Bleek dus dat hij zelf in Waalwijk was geweest. Ik heb er enige tijd door gebracht en veel informatie gehad van hem. Na een lunch in Thamel ben ik terug gegaan en heb ik de middag aan de kinderen besteed. In de avond arriveerde de eerste nieuwe vrijwilligers, Belinda en Emil. Zij zijn ook actief in het bestuur van het Langtang Children Home, dus zodoende had ik voorheen al veel contact met Belinda gehad. Ook zijn ze al vaker in het weeshuis geweest, dus dat was een voordeel voor mij.
Het begon al zaterdag ochtend, met Belinda ben ik naar een bakkertje dichtbij gelopen en daar hebben we lekker bruin brood gehaald, dus geen wit brood meer wat uit elkaar valt als ik er jam op smeer.
De kinderen waren al een beetje bezig met de waterballonnen, maar daar moesten ze gauw mee stoppen van Pushpa, het water is zoals jullie weten schaars en erg kostbaar in Nepal. In de ochtend hebben we weer een badmintoncompetitie gedaan, de kinderen zijn helemaal gek op badmintonen. De finale ging tussen Ganesh en Mana, uiteindelijk won Mana de oudste jongen van ons huis.
Om 12.00 uur ben ik met Belinda en Emil naar Thamel gegaan en daar heb ik weer een heerlijke lunch op. Dit is af en toe wel nodig want, ookal smaakt het goed, de noodles en rijst komen soms wel je neus uit. En dan is iets anders natuurlijk harstikke lekker. Op de terug weg hebben we nog vers geperste jus d'orange gedronken, dus weer vitamine genoeg binnen.
De rest van de middag hebben we met de kinderen touwtje gesprongen en gelimbo danst. En s'avonds de dvd van Cinderella gekeken.
Zondag was het dan eindelijk zover het Holi festival, de kinderen stonden al vroeg te springen, maar na 10.00 uur mochten ze pas beginnen met het gooien van de waterballonnen. Die we 800 hadden. Voor die tijd moesten al wel de voorbijlopende mensen eraan geloven. Om 10.00 uur ging het dan eindelijk van start en ook mij moesten ze natuurlijk al snel hebben, ik had Holi nog nooit mee gemaakt. De waterballonnen waren snel op en de meeste liggen bij de overburen, iedereen pakte een ballon en toen starte het aftellen 3..2..1.. attack! 27 waterballonnen op de overburen, het was erg lachen. Ook werden er emmers gevuld en na een tijdje kwam Janak naar buiten (hij had zich steeds schuil gehouden binnen) met rood poeder, iedereen smeerde dit op elkaar en ook binnen de korste keren zat ik helemaal onder. Van te voren had ik bij Megh, de jongen met het gebroken been, een plastic zak vast gemaakt om zijn been en hij zat me vrolijk uit te lachen. Ik heb erg leuke foto's gemaakt, en ik vroeg aan Lucky of ze van mij een foto wilde maken. Op dat moment werd er een volle emmer water over me heen gegooid, perfecte timing!
We hebben erg gelachen!
Ik ga dadelijk naar huis mijn spullen bij elkaar pakken en om 7 uur ga ik naar Nilam die een jeep heeft geregeld, om papa, mama, peter en niels op te halen. Ik kan niet wachten. De komende weken zal ik ook een beetje vakantie hebben, en we gaan mooie trips maken, maar ... daar vertel ik jullie later meer over.
Namaste, heel veel liefs Dionne.
02 Maart 2010 - 10:20
Lia:
Leuk feest daar, ik had het op het nieuws gezien, maar wist niet dat het ook bij jullie was. Hier hebben we ook heel het weekend gefeest. Alles is weer achter de rug, het was heel gezellig. Inmiddels zitten ze op het vliegveld in abu dhabi.Maar als alles goed gaat, zijn ze er vanavond eindelijk. Niels hoefde niets bij te betalen, daar hij toch 30 kg bij had. Heel veel spulletjes meegenomen voor de kinderen. Het wordt een doe-vakantie, maar wel leuk. Groetjes aan allemaal Lia en sjaak -
02 Maart 2010 - 11:03
Ilse:
Ziet er weer leuk uit! Met je mooie rode kopje haha!
Viel Spass nog!
xx -
02 Maart 2010 - 14:59
Anne:
Wat een leuk verhaal weer!
En aan de foto's te zien hadden ze je goed te pakken hahaha! Holi zouden ze hier ook is moeten inlassen joh ;)
Veel plezier aankomende weken met je schatjes en geniet ervan!!
Dikke kus -
02 Maart 2010 - 16:38
Jan:
Hoi Dionne, ik heb je aleen paar keer iets gestuurd maar volgens mij komt het niet aan :-((.
Nou zo te zien heb je het goed naar je zin daar zo :-)),
Geniet de komende tijd met Niels.
Groetjes Jan -
02 Maart 2010 - 19:24
Koos:
Als ik dit allemaal lees zijn het drukke volle dagen voor je,Maar ook wel leuke ontspannings dagen zoals het feest,met die mooie foto's.
En dan ook nog met je Vader,Moeder,Broer en natuurlijk Niels in aantocht. Wens ze allemaal maar een leuke vakantie toe en ook natuurlijk voor jou om weer eens familie te zien.
Nog een leuke tijd daar.
Groeten koos -
03 Maart 2010 - 19:13
Thea:
hee rooie dionna, erg leuk zo n feest daar, vooral omdat normaal niet veel met water mag. en genieten nu, met al jou schattjes om je heen, doe ze de groetjes en tot schrijfs.
liefs Thea. -
04 Maart 2010 - 10:10
Hannah:
Hé Dionne,
Wat een verhalen en mooie foto`s weer! Wat een enorme belevenis is het om daar te zijn! Ik krijg helemaal zin om ook te gaan als ik je verhalen lees! Wie weet doe ik dat ook wel! :)
Heel veel plezier met je ouders, Peter en Niels! Geniet ervan meisje.
Wij bij SNV missen je wel hoor!
X -
04 Maart 2010 - 14:56
WIM INEKE:
JULLIE ALLEMAAL EEN HELE FIJN TIJD DAAR. -
04 Maart 2010 - 17:05
Jolinde:
Hey meis,
Wat is het leuk om te lezen dat je je thuis voelt daar!Het lijkt me ook geweldig om met die kinderen om te gaan. weet je alle namen al:p De tijd gaat zo snel,alweer een maandje! Het zijn herkenbare dingen die je verteld(ook al was ik in een ander land)..en idd sommige dingen zullen nooit wennen!
Geniet ervan en veel plezier nu je ouders,peter en niels er zijn. Laat ze alles zien zodat ze je begrijpen als je terug bent!
voor je het weet zit je weer in Nederland en denk je kon ik maar weer terug!
Ik ben benieuwd naar je volgende verhaal.
XXX -
04 Maart 2010 - 17:10
Jeske:
Lieve Dionne!
Alweer zo'n leuk verhaal. Ik ben echt blij dat je t zo goed naar je zin hebt. Ik zie je daar al helemaal rondlopen. Ik vind het echt super knap van je! Ook wel fijn dat je nu niet echt meer alleen bent daar he;)! Nou meis, geniet ervan! Vooral nu je ouders, broer en Niels er zijn! Maar dat komt vast wel goed. Kijk nu alweer uit naar je volgende avontuur, haha!
Dikke kus! -
04 Maart 2010 - 18:18
Daimen En José Tonny:
Hoi Dionne wat een gezellig verslag weer en een leuk feestje we zaten al weer met smacht op je mail te wachten maar net als andere keren heb ik er geen bericht van gekregen dus vandaag maar eens rechtstreeks naar je site gegaan.
En we hebben er weer erg van genoten.
De rest van de familie is al bij je gearriveerd,had gisteren al een mailtje van Anja gekregen, heb het aan opa laten lezen doe ze allemaal de groeten en xxxjes
VEEL PLEZIER ALLEMAAL van ons 3en
05 Maart 2010 - 08:52
Anouk:
Hee Dionne,
Klinkt als een hele belevenis om zo'n typisch Nepalees feest mee te maken :) Veel plezier nog de komende dagen met je ouders en Niels en groetjes uit Eindhoven!
xx Anouk -
05 Maart 2010 - 17:39
Jaap:
Blijft leuk om je verrichtingen te volgen.
Leuk huis, mooie badkamer?
Ik lees, dat de familie goed is aangekomen, dus ga er maar van genieten.
Veel plezier allen -
06 Maart 2010 - 12:16
Jetty J Van Samarja:
ik kijk regelmatig op je site hartstikke leuk wat je allemaal doet en meemaakt,vanaf volgende week groetjes van balade ik blijf de site volgen.
gr jetty j. -
06 Maart 2010 - 13:05
Overkant:
hoi
ik lees dat alles goed gaat en dat iedereen aangekomen is geniet er samen van doe iedereen de groeten
valerie zorgt natuurlijk heel trouw voor de vissen
De brieven van de kinder van bs besoyen zijn erg leuk het is leuker dat ik ze opstuur als dat ik ze inscan kan je mij het adres geven doe ik ze even op de post.
stuur maar naar verhoevenstoffering@home.nl
gr. van ons allemaal -
06 Maart 2010 - 15:15
Nelly:
hallo allemaal,ik bekijk regelmatig de site,je geniet er wel van al de indrukken die je opdoet nog een leuke tijd met je familie gewenst -
07 Maart 2010 - 19:16
Elma:
Hej Dionne,
Regelmatig neem ik even een kijkje op je site. Hoor natuurlijk ook een en ander van je Opa. Je maakt vanalles mee en leuk om het zo te lezen.
Heel veel mooie tijden nog toegewenst!
Elma -
11 Maart 2010 - 19:13
Thea:
hey met zijn allen,volgens mij hebben jullie het helemaal naar jullie zin, en hoe was het in de jungle? bijna alweer afscheid nemen en dan kunnen wij al een beetje genieten van de nepal verhalen. doei xxxxxxxx -
14 Maart 2010 - 13:04
Dondu:
Hey meissie, zo te zien voel je je helemaal into Langtang & de kids!
Heel leuk en grappig om te zien!
Je brengt hele leuke tijd met ze door en nog een kleine maandje voor jou en dan is het weer back to the Netherlands.. Dus blijf genieten van de periode die je in Nepal doorbrengt!
Heel veel groetjes en XXX! take care! -
14 Maart 2010 - 14:50
Jose:
Hoi Lieve Dionne
We hebben net alle verhalen gehoord van je moeder,vader en Peter en de foto's bekeken die Peter allemaal gemaakt heeft die hebben het ook erg naar hun zin gehad ben wel een beetje jaloers hoor want het is een hele ervaring
We wachten weer met spanning jouw verslag af groetjes van ons allemaal xxx