Ik voel me thuis in het Langtang Children Home! - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Dionne Arendse - WaarBenJij.nu Ik voel me thuis in het Langtang Children Home! - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Dionne Arendse - WaarBenJij.nu

Ik voel me thuis in het Langtang Children Home!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Dionne

20 Februari 2010 | Nepal, Kathmandu

Hallo dagboekvrienden,

Hier zit ik weer in een internetcafe om jullie op de hoogte te houden van mijn bezigheden. Deze keer ben ik maar naar Thamel, het centrum, gewandeld. Hier is de internetverbinding een stuk sneller en het toetsenbord typt heel wat fijner. Om mijn mail te bekijken ga ik vaak even gauw naar een internetcafe bij ons in de buurt. Vorige week zondag was ik daar en toen viel de stroom uit, dus ik kon fijn opnieuw beginnen met alles in een ander internetcafe waar ik vriendelijk heb gevraagd of ze het scherm wilde poetsen, omdat ik de helft niet kon lezen door de viezigheid. Maar goed daar betaal je ook naar, voor 25 cent kan je een heel uur op internet zitten. Toen ik thuis kwam heb ik gedoucht, en deze keer gelukkig warm. Ik heb nu in de gaten dat ik niet moet gaan douchen op woensdag en zaterdag, de dagen dat de kinderen gaan. Dan heb ik namelijk een grote kans op een koude douche omdat er dan teveel warm water in een keer wordt gebruikt.

Ik zal mijn week weer even samenvatten voor jullie:

Maandag hadden de kinderen een vrije dag, omdat de president naar India ging. Jaa.. waar ze hier allemaal al niet vrij voor krijgen! Maar goed ik vond dat wel gezellig heel de dag lekker met de kids bezig geweest, ik heb ze een spelletje met de bal geleerd. Fopbal, hier noemen we het kiddingbal. Dat viel in de smaak bijna iedereen wilde het meespelen. Op een gegeven moment kwamen er verschillende kreten/geluiden van boven dus ik ging, nieuwsgierig als ik ben, een kijkje nemen. Wat bleek zat er een muis in de keuken, na lang jagen hebben de twee oudste jongens hem kunnen vangen en uit het raam van vier hoog naar beneden gegooid. Deze dag was er ook nog slecht nieuws, de kok kwam niet meer opdagen. Daar zit je dan met 24 buikjes die gevuld moeten worden. Gelukkig zijn de kinderen erg behulpzaam en handig en helpen ze tot de dag van vandaag goed mee.
Dinsdag was het dan zo ver mij, mijn eerste middag op de school, in grade 2. Ik moest les geven in deze klas, voor zover je het les geven kan noemen. Eerder heb ik verteld van de kruiswoordpuzzels die de kinderen zo leuk vinden, Janak vond het wel een goed idee om dit in de klas te doen. Nouja ik vind het prima. Dus een puzzel uitgezocht, gekopieerd en uitgedeeld in de klas. Na 45 min was de aandacht voor de puzzel verdwenen en heb ik gekeken wie de meeste woorden gevonden had, deze werd beloond met een snoepje. Een paar kinderen in de klas komen van langtang en riepen sister, sister kiddingbal! Ik keek de leraar aan die eigenlijk dit lesuur had en hij zei ga je gang ik geef het wel door aan de lerares die nu deze klas heeft. De kinderen wisselen namelijk ieder lesuur van leraar/lerares, deze geeft dan ook weer een ander vak. Dus wij naar buiten kiddingbal gespeeld. Ook hier vonden ze het leuk, toen er na een tijdje geen leraar te bekennen was heb ik de kinderen maar weer mee naar binnen genomen en hebben we hangman, galgje, gespeeld. Uiteindelijk heb ik dus heel de middag voor de klas gestaan.
De volgende dag, woensdag, heb ik een tweede poging gewaagd om alleen naar Thamel te lopen. En ja hoor, deze keer ben ik goed gelopen. Hier weer even op mijn mail gekeken en wat gegeten. Deze dag had ik een beetje last van heimwee. Ik ben de enigste vrijwilligster in het weeshuis, en dat zorgt ervoor dat soms best eenzaam is als de kinderen op school zijn en ik niet. Maar gelukkig komen er vrijdag nog 2 vrijwilligers en een paar dagen later mijn ouders, broer en Niels! Heb ik reuze zin in!
Woensdagmiddag heb ik mijn kleren gewassen, lekker in de zon op het dakterras. S'middags was Janak vroeg thuis, er kwam een mogelijk nieuwe kok op gesprek. Voor het eten heb ik met Janak nog een heel fijn gesprek gehad, ik had hem nog niet veel gesproken omdat hij altijd veel aan het werken is. Gelukkig voelde ik me aan het einde van de dag weer oke!
Donderdag heb ik de ochtend doorgebracht op school waar ik op de pc van Janak wat op internet heb gezeten. Ook heb ik daar nog wat zitten kletsen en ervaringen uit zitten wisselen met andere vrijwilligers. Overdag had ik wat tijd voor mezelf, dus ik heb lekker een luie dag gehouden. Ik had al een paar nachten erg slecht geslapen, dus dat kon geen kwaad een keer. Toen ik eenmaal de kinderen op was gaan halen en we onder weg naar huis waren, kwam er een meisje dicht tegen me aan lopen. Ze was heel erg bang voor een man die we iedere dag tegen komen. Ik zei dat ze maar bij mij moest blijven lopen, en thuis heb ik nog even met haar gepraat. Hopelijk is ze nu minder bang.
Ook vrijdag waren de kinderen weer vrij, ik begreep dat dit te maken had met de dag van de democratie in Nepal. Na het ontbijt wilde ik naar beneden lopen om met de kinderen te spelen, maar alle kinderen waren aan het poetsen. De ramen, muren alles werd onder handen genomen. Zelf ben ik dus ook maar begonnen met het poetsen van mijn kamer, wat hard nodig was. Daarna heb ik ook de andere vrijwilligers kamer gepoetst en meegeholpen in de keuken. De hygiene is hier heel wat anders dan in Nederland. Het leuke is dat alle kinderen zingen en muziek maken onder het poetsen, waardoor het erg gezellig was. Nadat heel het huis blinkte was het tijd om te spelen. Ik het twister voor de dag gehaald en dat was dikke pret. Vooral toen Janak en ik het tegen elkaar gingen doen, het is onbeslist geeindigt, Janak moest weg want er was iemand voor hem. Ik blij, want ik voelde zowat al mn spieren onderhand.
Ook gisteren hadden de kinderen weer een vrije dag, hun vaste vrije dag. Ik had in de ochtend een badminton competitie georganiseerd waar enthousiast aan mee gedaan werd. Helaas hing de shuttle meer in de bomen dan in de lucht.
Toen de electriciteit s'avonds werkte zat iedereen voor de tv, na een tijdje vroeg ik of iemand een bedtime story wilde horen. Niemand reageerde, dus toen ben ik naar bed gegaan. Ik zat al in mn pyama klaar om een boek te gaan lezen, totdat er op de deur geklopt werd. Er stonden twee meisjes voor de deur die toch wel een verhaaltje wilde horen. En vanmorgen heb ik alweer beloofd om vanavond een andere te vertellen.

Al met al een leuke week, ik voel me nu thuis en het wennen aan.. is voorbij wat betreft het huis en de kinderen! De cultuur en alles wat je ziet op straat is toch een ander verhaal, telkens zie ik weer andere gekke dingen. Het weer is lekker, rond de 23 graden. In de avond koelt het wel erg af en dan trek ik altijd wat warmers aan! Ik kan geen hoogte krijgen van de weersvoorspellingen van de komende week. Op deze site wordt aangegeven dat het minder wordt, maar hier wordt het volgens de kranten juist beter. Ik wacht het maar af en hoop op het laatste :-)

Hele lieve groetjes vanuit Nepal!

Namaste, x Dionne

• 21 Februari 2010 - 09:03

Mama:

Gezellig weer een verslag natuurlijk blijven we op de hoogte met de mail maar vaak over andere dingen dus kijk ik toch altijd weer uit naar een verslag op jou site.Ik ga hem snel uit printen voor opa zodat hij ook weer op de hoogte is. doeiiiii xx

• 21 Februari 2010 - 12:50

Anne:

Wat een leuk verhaal weer! en leuke foto's! je kunt wel zien dat je je niet verveelt daar met al die spelletjes doen haha!
    Ik wacht nu al met smacht op je volgende verhaal!

dikke kus x

• 21 Februari 2010 - 12:54

Niels:

Leuk schatje alweer een verhaal! Je bent wel creatief met al je spelletjes he! Ben blij dat je het zo goed naar je zin hebt daar! Xx

• 21 Februari 2010 - 14:02

Lia:

Gelukkig dat je nu een beetje gewend bent, de tijd gaat wel snel, 2 weken ben je al weg. Je hebt wel genoeg tijd om voor ons reisverslagen te schrijven. Heel mooi iedere keer. Nog een week en dan krijg je alweer bezoek, en voordat je het weet zit het er alweer op. Maar geniet nog maar van die mooie tijd daar. Het ga je goed. Groetjes lia en sjaak

• 21 Februari 2010 - 15:34

Wi M Ineke:

FIJN VOOR JE OM TE LEZEN DAT JE HET ZO GOED NAAR JE ZIN HEBT.
    EN WAT HET WEER BETREFT ALTIJD NOG BETER DAN HIER

• 23 Februari 2010 - 15:32

Jose:

Hoi Lieve Dionne
    Ik ga maar weer een nieuwe poging wagen om te reageren waant gisteren heb ik er drie verstuurd maar op de een of andere manier wordt hij niet geplaatst
    Maar het blijft leuk om je site te lezen als we het gelezen hebben willen we al weer het volgende lezen dus voor ons is het misschien ook wel een beetje heimwee .
    Leuk voor je dat je pa,ma,petere en niels nu bijna naar je toe komen dat kun je nu aftellen.
    En ook lezen we dat je het erg naar je zin hebt geniet ervan
    Groetjes en xxxjes van ons.

• 24 Februari 2010 - 08:37

Jolanda En De Rest:

hoi
    we lezen dat het allemaal goed gaat leuk en het aftellen begint al dat ze van hieruit naar je toe komen leuk hoor.
    gr.van ons alle

• 24 Februari 2010 - 08:48

Anouk:

Hee!
    Ook ik doe mijn derde poging vandaag, gisteren verstuurde de site mijn reactie niet :(
    Ik vind het echt super voor je dat je het al zo goed naar je zin hebt daar! De foto's van het weeshuis vond ik ook leuk om te zien, zo krijgen we toch een indruk van hoe het er daar allemaal uitziet!
    Ga je de komende tijd nog meer lessen geven of blijft het bij deze keer?
    Heel veel plezier met je ouders, broer en Niels! Volgende week komen ze al toch? :)
    Xx vanuit een nu wel heel stil SNV(zit hier zowat alleen :|)

• 24 Februari 2010 - 13:21

Jetje:

Hoi lieve Dionne.
    Het is fijn te horen dat het goed gaat.
    Ik lees met plezier je reisverslag.
    Lieve groetjes.
    Jetje.

• 24 Februari 2010 - 13:39

Ilse:

Het ziet er weer allemaal mooi uit! Leuk ook om je verhalen allemaal te lezen:D!
    Veel plezier nog

xxxx

• 24 Februari 2010 - 17:31

Liza En Thea:

hoi dionne

wat doe je toch allemaal gezellige dingen met de kinderen, vinden ze vast heel erg leuk, en jij ook natuurlijk.
    veel plezier nog
    veel liefs liza en thea

• 24 Februari 2010 - 21:44

Thea:

hee dionne, ik lees dat jose ook problemen heeft met plaatsen van een berichtje, nou dat heb je weer met die tantes he, maar jij weet het wel he dat we met je zijn begaan.
    liefs.

• 24 Februari 2010 - 21:46

Thea:

o ik zie dat ie het nu wel doet, nou das mooi en bedankt voor je mail, erg leuk.xxx

• 25 Februari 2010 - 08:20

Belinda:

Hoi Dionne,

Ik ben nog even snel door mijn huis aan het gaan, maar er komt eigenlijk niets meer uit mijn handen.... Maar de tassen zijn gepakt en dat is het belangrijktste. Over ruim 4 uur vertrekken we naar Schiphol, en over 27 uur landen we in Kathmandu. Ik las dat de kinderen nu 4 dagen vrij zijn ivm Holi, dus dat is super!! Ik heb een behoorlijke voorraad waterbalonnen bij me.... Tot over 28,5 uur!

Groetjes Belinda

• 25 Februari 2010 - 10:41

Marcel:

Hallo Dionne
    Ook ik lees iedere keer jouw verslag en ik vindt het erg leuk om te lezen wat je daar allemaal mee maakt.
    Ook de foto's vindt ik erg leuk.
    Ik blijf je volgen
    groetjes van de grootste RKC fan Marcel Schapendonk

• 25 Februari 2010 - 17:08

Daimen:

Hoi lief nichtje van mij
    Ik vind het niet eerlijk.Want zij krijgen wel een hond en ik niet,zijn ze daar gratis of zo.
    hier moeten we ze eten geven en dat moet je kopen terwijl ze daar een stuk armer zijn of krijgen ze de overschotjes van de kinderen.

groetjes Daimen. xxx

p.s. wil je er voor mij ook een mee nemen

• 26 Februari 2010 - 14:06

Ome Jo En Tante Erna:

hallo Dionne
    uit je verslag begrijpen
    wij dat je het goed naar
    je zin hebt gelukkig maar
    nog even en dan komen ze
    over je dierbaren
    die zul je wel veel te vertellen hebben als wij
    al zien hoe mooi je verslag is hou je nog even taai
    de gr.van ons

• 01 Maart 2010 - 14:54

Nick:

Hee Dionne!

Zo te lezen heb je het goed naar je zin! En leuke foto's ook met de kinderen ;) Alvast veel plezier met je ouders, niels en peter en nog we houden contact!

xxx Nick