Pokhara - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Dionne Arendse - WaarBenJij.nu Pokhara - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Dionne Arendse - WaarBenJij.nu

Pokhara

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Dionne

07 April 2010 | Nepal, Kathmandu

Zoals jullie weten had ik de laatste daagjes even lekker wat ontspanning voor mezelf ingepland.

Afgelopen donderdag zijn Melanie, Kelly en ik vertrokken richting Pokhara een plaats ongeveer 200km van Kathmandu vandaan. Het is vooral een populaire plaats om haar bekende meer. Donderdag was het nog niet echt relaxt nadat we om half 7 vertrokken waren, gingen we rond 10 uur raften in het Trisuli Centre. Dit duurde ongeveer 2,5 uur. Het was super gaaf, al was de rivier niet op alle stukken wild, maar dan hadden we ook nog wat tijd om lekker te zwemmen. Daarna omgekleed en geluncht uiteindelijk kwamen we om 4uur aan bij ons guesthouse waar we een nacht zouden slapen. We waren alle 3 behoorlijk moe, dus we hebben ff lekker gedoucht een hapje gegeten en daarna zijn we gaan slapen.

De volgende dag, vrijdag, konden we ontbijten in het guesthouse. Maar hallo... we hebben vakantie! Een beetje uitslapen mag dan wel toch?! Dus nadat we redelijk lang hadden geslapen zijn we opzoek gegaan naar een ontbijt en daarna naar een apotheek voor mij. Aangezien ik snotverkouden was en heel mn keel al had kapot gehoest (zelfs met 35 graden kan je verkouden zijn :S). Om 12 uur moesten we het guesthouse verlaten om vervolgens in te checken bij ons volgende hotel Barahi, wat een luxe! Heel de dag stroom, water en ... een zwembad! Daar hebben we heerlijk gebruik van gemaakt op deze dag. En heel erg vroeg naar bed, want het werd een vroege ochtend.

Zaterdagochtend, noujaa laten we maar zeggen nacht, sloeg ik om 4uur op mijn wekker om dat pokkeding uit te zetten! Om 5uur stond er auto klaar om ons naar boven te rijden, de berg op. We gingen naar Sarangkot om de zonsopgang te bekijken en een heel mooi uitzicht wat ons beloofd werd. Eenmaal halverwege de berg werd ons aangewezen waar we naar moesten lopen, dit was voor ons bekend 45min lopen maar niemand had ons verteld dat dit 45min trappen lopen was. Pffff en dat op de vroege ochtend, nja vol goede moed ben ik begonnen en ik was heel trots en een kilo lichter toen ik het gehaald had. Het uitzicht viel helaas een beetje tegen, veel bergen zagen we niet. De zonsopgang was wel mooi! Toen weer naar beneden met een tegenstribbelende kuit. Na dit gebeure gingen we de sightseeing doen van Pokhara als eerste hebben we een tempel bezocht, waar heel veel mensen in de rij stonden om offers te brengen. Vervolgens zijn we naar een rivier gegaan met volgens hen heilig water wat geluk bracht. Je kon dit er dus uit halen met een emmertje. Ook was er een man die ons een tika (rode stip) op ons hoofd gaf. Hij begon vol enthousiasme te praten toen we vertelde dat we uit Holland komen. Na een soort van fotoshoot heeft hij zijn adres gegeven met de vraag om een foto op te sturen naar hem. Vrolijk door deze man ging ik terug in de auto waar ik inmiddels zware ogen kreeg, net toen ik bijna lag te slapen waren we bij onze volgende bezichtigingen, de Devi Falls, watervallen. Hier kwamen we toevallig ook nog Janak tegen met mensen van school, zij waren een Pokhara voor een training. Na wat geklets stond onze vrolijke guide ongeduldig op zijn klok te kijken. Er werd met Janak afgesproken hem nog te ontmoeten in de middag, maar dit is er uiteindelijk niet meer van gekomen. Onze laatste stop was bij een tempel in de grotten, om 9 uur waren we weer terug in het hotel. Na even wat ontspanning zijn we naar het meer te gaan om daar een waterfiets te huren. Na 2 minuten fietsen zijn we halverwege het meer gaan liggen, heerlijk in de zon met een muziekje aan. Eenmaal thuis weer douchen en tutten om vervolgens te gaan uit eten en daarna nog wat drankjes te nuttigen. In een bar heb ik Lotte nog ontmoet, een kennis uit Nederland die ook vrijwilligerswerk in Nepal doet. Het was een gezellige avond, maar we hebben het maar niet te laat gemaakt. Aangezien we al vanaf 4uur in de ochtend wakker waren, Kelly & Melanie waren erg moe dus tijd om naar huis te gaan.

Zondag was onze laatste dag in Pokhara, om 11uur werd ik verwacht om een tendemflight (paragliden) te gaan doen. Slim als ik ben heb ik mijn ouders van te voren maar niet geinformeerd aangezien die dan weer helemaal in de stress zouden zitten. Ik had een hele vriendelijke piloot, Viktor uit Rusland. Hij heeft me alles goed uitgelegd en was ook zeker in voor een grapje. Kelly en Melanie waren ook mee gegaan en hebben het gefilmd en foto's gemaakt. Na de uitleg en het goed vastklikken werd het wachten op een goede wind en toen werd het tijd om te rennen! Het gaat zo snel, dat had ik echt niet verwacht. Maar Viktor zij dat ik net een proffesional was, wat een compliment! Na ongeveer 40minuten te zweven in de lucht en mezelf te voelen als een vogel werd het tijd voor de landing. Na wat een en weer gezwiep stond ik weer met beide benen op de grond. Het was een prachtig uitzicht, vooral boven het meer. Nadat ik lang moest wachten ben ik terug gegaan naar het kantoor waar tot mijn grote opluchting de andere twee meiden ook zaten. Ik was al bang dat ze nog ergens in de bergen liepen aangezien ze niet bij het landpunt waren, wat wel de bedoeling was. Het was inmiddels al 3uur, we hebben nog genoten van een late lunch en daarna nog wat uurtjes aan het zwembad gelegen. Toen werd het tijd om de koffers alvast in te pakken en nog voor de laatste keer te gaan dineren en een cocktail te drinken in de bar.

De volgende dag een lange reis terug naar Kathmandu, waar de kinderen weer vrolijk stonden te wachten!

Namaste, Dionne

• 07 April 2010 - 16:40

Niels:

Ziet er allemaal mooi uit schatje, je hebt wel echt vette dingen gedaan daar! Wel ff lekker vakantie natuurlijk, had je wel verdiend he. Nog 12 dagen genieten in Nepal en dan kom je gelukkig weer terug! Hou van jou

• 07 April 2010 - 17:34

Mama:

Ziet er geweldig uit lekker die 5 dagen weg wat een luxe en dan ook nog dingen doen die wij niet mogen weten?? maar er was toch wel iemand die het al verteld had ha,ha en dat wist jij dan weer niet. ook de beloofde foto's bij je vorige reisverslag je kan altijd nog in een schoonheissalon gaan werken. Gelukkig over 13 dagen ben je er weer we kijken er echt naar uit.
    kussssssssss

• 07 April 2010 - 18:44

Lia:

Wat zul jij weer moeten wennen in ons kikkerlandje. Ik wist trouwens niet dat jij zo'n waaghals bent. Wel kicken natuurlijk. Geniet er nog enkele dagen van. Tot zo. Groetjes

• 07 April 2010 - 21:13

Moeder Kelly:

Hey Dionne,
    Echt stoer wat je gedaan hebt, dat paragliden.
    Geniet nog van je laatste 2 weken. De tijd vliegt.

groetjes Anja

• 08 April 2010 - 17:59

Jose:

Hoi Lieve Dionne
    Wat heb je toch allemaal weer leuke dingen gedaan wel lekker om zo ook nog even vakantie te vieren en allemaal van die stoeren activiteiten die je hier in nederland zomaar niet gaat doen.
    Nou geniet er nog van groetje en xxxen van ons

• 08 April 2010 - 18:36

Daimen.:

Hoi dionnen!!!

Ik heb de laatste tijd niet zoveel beriichtjes geplaatst,omdat ik bezig was met mijn eigen websit.

Ik vind het trouwens wel heeeeel knap dat je hebt geparaglide!!! (Echt heel stoer dat meen ik,wand ik zou het niet durven.)

Van Daimen!

• 09 April 2010 - 17:55

Jetje.:

Hoi lieve Dionne.
    Wat een mooie foto's.Jij durft ook alles.Fijn te zien dat je een fijne vakantie hebt gehad.Het begint al te korte nog maar 10 dagen. Geniet er nog maar van. Het is om voor je er erg in hebt.Doe iedereen de groeten, lieve groetjes Jetje en Pietje.

• 09 April 2010 - 20:16

Jan:

Hoi Dionne,
    ik heb het je toch geschreven, je gaat nog heimwee krijgen.
    Geniet nog even met volle teugen.
    Groetjes Jan.

• 09 April 2010 - 20:59

Belinda:

Namaste,

Leuke foto's! Zo te lezen en te zien hebben jullie echt een leuke tijd gehad. Geniet nog lekker van de kinderen nu jullie terug zijn. Wat gaat de tijd toch snel! Ik kijk elke keer uit naar de foto's en de verslagen, dan is het net of ik zelf nog een beetje zit.... Heel veel plezier nog.

• 10 April 2010 - 12:16

Wim Ineke:

hallo dionne
    dit waren toch weer 5 mooie dagen nemen ze je niet af geniet er mog maar even van het is nog maar 10 dagen als ik dit lees en naar je schrijf.
    greoetje/s wim ineke

• 10 April 2010 - 15:58

Anouk:

Wow wat vet dat je hebt geparaglided(of hoe schrijf je dat ;)) Je verhalen klinken alsof je het ontzettend goed naar je zin hebt! En de tijd vliegt, want over tien daagjes ben je alweer terug en dan gaan we snel met alle stagiaires nog eens lunchen! :)
    Geniet nog van de laatste dagen en tot snel!
    xx Anouk

• 11 April 2010 - 10:08

Belinda:

Dit vergat ik nog.... Alvast gelukkig nieuwjaar! Wie weet vier jij wel 2 keer in je leven de overgang naar het jaar 2067..... :-)

• 12 April 2010 - 07:12

Marcel:

Hoi Dionne Wat is het weer een mooi verhaal en foto's Ik ben er weer een tijdje zoet mee geweest om alles te bekijken wat moet ik nu doen op maandag morgen als jij volgende week weer thuis bent want dan kan ik je verslagen niet meer lezen nog veel plezier en de groetjes vanuit waalwijk Marcel

• 12 April 2010 - 19:55

Papa:

heij dionne t was weer een mooie belefenis van je jammer dat ik niet mee kon vliegen had ik ook wel vet gevonden.
    geniet nog van de laatste dagen gr aan iedereen xx

• 13 April 2010 - 11:59

Dondu:

Hey schat,

wauw man echt super wat je allemaal hebt gedaan!!!
    Ik kijk ernaar uit om met alle stagiaires weer te gaan lunchen!!!
    Liefs X

• 15 April 2010 - 11:43

Jolanda:

wauw
    dat moet leuk zijn geweest om te vliegen
    ik ga gauw verder met lezen