Pasen en Zwemmen - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Dionne Arendse - WaarBenJij.nu Pasen en Zwemmen - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Dionne Arendse - WaarBenJij.nu

Pasen en Zwemmen

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Dionne

13 April 2010 | Nepal, Kathmandu

Namaste,

Afgelopen woensdag hebben we in het huis Pasen gevierd. Kelly had veel spulletjes mee genomen en Niels had dit ook gedaan toen hij naar Nepal was gekomen. Om deze reden besloten Kelly en ik alle spulletjes samen te voegen en het samen met de kinderen te vieren. Nadat we de tafel gezellig aangekleed hadden, met een echt paaskleed, paashazen en natuurlijk ook wat lekkers, kwamen de kinderen in groepjes naar boven. Allemaal mochten ze twee eieren schilderen, nadat we kort uitgelegd hadden wat Pasen inhoud in Nederland. We hadden ook nog flink wat kleurplaten en knutselboekjes dus daar zijn ze daarna mee aan de slag gegaan, terwijl wij een van de twee de eieren boven op het dakterras gingen verstoppen. Wat een pret.. zoeken zoeken zoeken :D en daarna lekker opeten! En op naar de volgende groep, de meeste kinderen hadden er plezier in. Zelf waren we bang voor de oudste, die zullen het misschien wel kinderachtig vinden. Maar het tegendeel is bewezen, Mana onze oudste jongen, heeft zelfs 3 eieren geschildert!

Afgelopen vrijdag hadden we een uitstapje naar het zwembad, van ons sponsorgeld is dit betaald. De bus werd geregeld door Janak, nou moet je niet denken dat er een luxe touringscar voor de deur staat. Nee een klein busje met drie banken achter elkaar waar je met 24 kinderen, 3 vrijwilligster, Pushpa, een chauffeur en nog een man die de deur dicht moet houden (omdat hij niet goed dicht ging) in moet! Wat een lol heb ik gehad, onderstaand een foto om een goede indruk te geven. Eenmaal bij het zwembad waren de kinderen redelijk door de dolle heen, totdat ze het water in moesten. Ten eerste was het water zo koud dat je nog net niet spontaan in een ijsblokje verandert en ten tweede de meeste kinderen kunnen niet zwemmen. Dus nadat ik mijzelf letterlijk in het diepe heb gegooid, ben ik verandert in een soort van badjuffrouw, tot de kinderen het beu waren en ze op mijn rug klommen en riepen sister, sister swim, terwijl ze naar de andere kant van het bad wezen. Daar ging ik dan, vooral de meiden wilde dit. De jongens zaten lekker in de zon langs de kant, maar dat gaat niet gebeuren dacht ik. Dus heb ik er maar een paar in het water gegooid, om ze er vervolgens ook weer uit te vissen omdat ze niet kunnen zwemmen. Het was een geslaagde dag en naar een lekkere warme douche zijn we om half vier weer in een overvolle bus vertrokken naar het Langtang Children Home.

De kinderen hebben vorige week dus weer leuke dingen gedaan. Helaas was er deze week ook minder leuk nieuws. Een van onze meiden, Somrani, moest terug naar haar familie. Haar moeder woont nog steeds in een village in de bergen en ze is ziek, Somrani moet er naar toe om haar te verzorgen. Ze heeft ook nog een aantal broers die alles in Kathmandu hebben geregeld. Dit is mogelijk omdat haar moeder nog steeds over de ouderlijke macht bezit, en wij hebben alleen het voogdijschap, waardoor we dus niks tegen deze beslissing kunnen doen. Janak en Pushpa hebben het er erg moeilijk mee gehad, en ik moet zeggen ik heb ook een traantje weg gepinkt op de dag dat ze weg ging. Van te voren heb ik met alle kinderen een mooi 'memory book' voor haar gemaakt met verhaaltjes en foto's van alle kinderen. Ik hoop dat ze gelukkig word bij haar familie en ook dat ze haar school voort kan zetten, anders is alles voor niks geweest.

Nou lieve mensen ik kan inmiddels al zeggen dat ik jullie volgende week weer zie! Ik ga nog flink genieten van de laatste dagen!

Liefs Dionne

• 13 April 2010 - 11:06

Anja:

Hey Dionne
    De pasen was zeker geslaagd, wat ziet het er allemaal mooi uit.
    En dat volle busje echt niet normaal, maar wel lache, en dat zwemmen met de kinderen is hard werken haha.
    Geniet nog.

groeten Anja

• 13 April 2010 - 12:40

Anne:

Ik kreeg weer kippevel van je heerlijke verhaal!
    En die foto's zijn ook weer geweldig haha!
    Eindelijk kom je volgende week weer terug, want vind het nu weer genoeg geweest!!
    Geniet nog maar lekker van de laatste dagen en zie je volgende week weer!!!!!!!

Dikke knuffel

• 13 April 2010 - 15:46

Jose:

Hoi Lieve Dionne wat leuk allemaal weer en jullie hebben zo wel veel feest dagen in een week tijd want van je moeder hoorde ik dat het deze week oud en nieuw is maar feest ze maar lekker we gaan nu af tellen dat we je weer gaan zien.
    Groetjes en geniet ze nog x x Jose

• 13 April 2010 - 16:06

Niels:

Ha schatje! Leuke foto's allemaal van pasen en van het zwemmen! Echt niet normaal dat jullie met z'n allen in zo'n klein busje zijn gegaan hahaha. Alvast een gelukkig nieuwjaar en veel plezier met het nieuwjaarsfeest vanavond. Kan het nu eindelijk zeggen he: tot volgende week lief! Geniet er nog maar lekker van, Xx

• 13 April 2010 - 17:36

Dvloon@roctilburg.nl:

Hoi Dionne,
    Ik heb niet veel van me laten horen maar heb wel regelmatig je site bezocht.
    Wat een geweldig zwembad. Ik kan me voorstellen dat de kinderen zich daarin prima vermaakt hebben, maar jij ook zo te zien op de foto's.
    Wat me verder aan al je foto's op is gevallen is hoe je de tijd dat je in Nepal was verandrd bent. Op de foto's zie je er ontzettend zelfbewust en heel zeker van jezelf uit. Ik vind het geweldig dat je de stap hebt gezet om naar Nepal te gaan en als ik zie hoe je daar "gegroeid" bent kan ik alleen maar trots op je zijn.

Dymphie

• 14 April 2010 - 17:38

Mama:

Ziet er luxe uit dat zwembad lekkere ligbedden. Met het volle busje dacht ik terug aan onze taxi rit met 6 personen in een suzukki swift kan allemaal daar in Nepal.
    nu word het echt aftellen volgende week hen je al weer in je eigen bedje geslapen.
    xxxxx

• 15 April 2010 - 13:49

Wim Ineke:

je vermaakt je best daar zo te zien.
    alleen busje was erg vol he moet je hier niet flikken heb je zo een bekeuring.
    ja vreemd,he volgende week om deze tijd zit het er al weer op.maar het is wel geslaagd voor je.denk wel dat het een mooie tijd is geweest daar,wat we uit foto/s en je verhalen hebben opgemaakt.have fun die laatste dagen hier glijd de maasroute in de bus dus we hebben weer wat om te lezen. ga lekker in het zonnetje zitten want hier is het lente hoor geniet er nog maar van doeiiiiiiiiii